Op 1 mei 2018 werd veel denkwerk samen met het SvdJ omgezet in een concept. Dit concept werd op 1 augustus op een tweetal pilots toegepast, Echte Jan Radioshow en Skaveren.

Op basis van de resultaten hiervan hebben wij besloten om dat Backme er gewoon moet komen. Het was de oplossing voor content creators om op een ethisch verantwoorde wijze een duurzaam inkomen op te bouwen. Het eigenaarschap te verwerven van hun eigen community. En hen te helpen onafhankelijke content te blijven maken. Samen met een lening van onze Business Angel Aukje Metz werden we instaat gesteld om een begin te maken.

In december zijn we samen met PXL.Widgets begonnen te bouwen aan het eerste beta platform van Backme. Een absolute bare-bones MVP die niets meer doet dan het strikt noodzakelijke. Medio maart waren de laatste grote bugs verholpen en konden we volledig aan de slag! Resultaat: maand op maand groeien we keihard. en daarmee zijn we de eerste media-startup waar geen honderdduizenden of miljoenen aan De Mol- of NPO-euro’s ingestort worden, maar die toch in staat is te leveren.

Terwijl ons beta platform staat te loeien en roken van de druk, kijken wij al uit naar de volgende iteratie van ons platform. Het platform waar wij zoveel wensen van onze content creators en backers gaan realiseren. Meer daarover hier.

4 Replies to “Backme.org Beta Live!”

  1. Mag ik vrij fantaseren dat dit een platform in wording is wat een realistische vrijheidslievende plek kan worden waar geen censuur zoals de grote Tech varianten momenteel wel doen? M.a.w. een goed alternatief voor YouTube en Facebook? Of is dat teveel hoop?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.