UPDATE 11/10: Eindelijk hebben we terugkoppeling van het SvdJ en zoals al verwacht heeft zij ons “ingediende bezwaar ongegrond” verklaard en tegen beter weten in handhaaft zij haar besluit.
Op gronden die wij 6 weken, nadat wij zonder wederhoor en per direct uit het programma zijn gezet, hebben ontvangen. Al deze gronden hebben we punt voor punt met screenshots, emails, telefoongesprekken, foto’s en brieven kunnen weerleggen.
Reden om in het besluit op geen enkel punt terug te komen. GEEN ENKELE GROND die zij hebben opgeworpen en die door ons is ontkracht zijn ze op teruggekomen. Laat dat even door zinken. Wij willen doorzetten en daar hebben we hulp bij nodig.

We zijn ontzettend dankbaar voor het geld dat we tot nu toe hebben opgehaald en zoals beloofd krijgt iedereen wanneer we in het gelijk worden gesteld het geld terug of een andere optie.
Op dit moment staat de factuur van de advocaat nog open terwijl we tot op heden EUR 5.579,00 hebben opgehaald.


Screenshot Factuur Advocaat


Screenshot donaties van onze betaalprovider

Tenslotte heeft de politie eindelijk telefonisch contact opgenomen met de getuigen van de mishandeling van Ahmed. Maar meer dan dat is er niet te melden.  De politie heeft nog geen contact gezocht met hem. Het is dus nog afwachten wat er gaat gebeuren.

Help mee!

Doneer € -

UPDATE 13/09: Weer een bewogen week verder. Het is nu 6 weken geleden dat Ahmed wacht op een telefoontje van de recherche van Politie Haaglanden. De aangifte die hij heeft gedaan op 31 juli is foetsie. Er moet dus eerst gerechercheerd worden waar de aangifte binnen het geweldig functionerende politieapparaat is gebleven. Zie hiervoor dit draadje op Twitter: https://twitter.com/AhmedAarad/status/1170300054990704641

Er is ook een beetje goed nieuws want inmiddels hebben 331 mensen gedoneerd en is er EUR 6.145,22 (EUR 5499,00 netto want voor elke transactie moeten we betalen) van de EUR 7.200 aan donaties opgehaald.
We zijn daarom goed op weg. Ons advocatenkantoor wacht met factureren omdat het nu weinig zin heeft en er dan allemaal automatische processen gaan lopen om te incasseren wanneer we onvoldoende middelen hebben. Dit kunnen zij niet eeuwig aanhouden dus elke donatie wordt echt op prijsgesteld.

Middels onze advocate hebben wij vernomen dat het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek uiterlijk 23 oktober komt met een beslissing op ons ingestuurde bezwaar op het besluit om ons zonder wederhoor en per direct uit het Accelerator 2019 programma te zetten direct nadat Ahmed melding maakte van de mishandeling. Onze hoop is dat komende week de Politie de aangifte heeft getraceerd en aan de slag kan met het onderzoek. Voor nu is het meest vervelende… Machteloos afwachten wat anderen gaan doen.

UPDATE 07/09: We zijn weer een week verder. Vanuit het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek is het nog stil, wat ook begrijpelijk is. Zomaar even dertig pagina’s aan bewijzen dat het overheidsorgaan fout op fout heeft gestapeld is niet niks. Zowel het besluit om per direct en zonder wederhoor Backme uit het programma te zetten als de mishandeling van Ahmed Aarad niet te willen onderzoeken of überhaupt na te vragen wat er zich heeft plaatsgevonden, blijft een lastige. Maar de update gaat vooral over de aangifte van de mishandeling. Door de wijze waarop onze geweldige politieapparaat is georganiseerd is men de aangifte kwijtgeraakt. Deze hangt tussen het korps Haaglanden en Midden-Nederland. Het is nu aan Ahmed om dat interne probleem van de politie op te lossen. Je valt van je stoel af wanneer je de opname hoort… Enfin we zijn nu 5 weken verder en de aangifte moet nog aankomen op het bureau van de politieman (m/v/x) die hem nog voor het eerst moet lezen.

UPDATE 29/08: Inmiddels is er net iets minder dan 6000 euro opgehaald! Daarmee zijn we bijna bij ons doel (7200 euro) om de advocate voor haar werk over juli te betalen. Op dit moment ligt de aangifte voor de mishandeling eindelijk bij het juiste politiebureau, namelijk Utrecht-centrum.

Ons 30 pagina tellende bezwaar ligt bij de raad van bestuur van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek en is het grote afwachten begonnen of het bestuur tot inkeer komt en alsnog besluit om deze zaak nader te onderzoeken. Voor nu dank voor alle hulp en help ons vooral door dit bericht en de publicatie van Ton F. van Dijk in HP/De Tijd te delen want bij de media en ook vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap blijft het dood- en doodstil

UPDATE: Er is al 5000 euro gestort om Ahmed zich te laten verdedigen tegen het SVDJ, die de landsadvocaat op hem heeft afgestuurd. Fantastisch! Dank aan alle gulle gevers. Maar we zijn er nog niet. De eerste rekening van Ahmed’s advocaat bedraagt reeds 7500 euro dus we blijven attenderen op deze crowdfund. Want we laten Ahmed niet zakken na een fysieke beuk, een geestelijke klap en ook nog eens een financiële tik.

Wanneer Ahmed in het gelijk wordt gesteld en zijn advocaatkosten daarmee vergoed zal elke donateur z’n geld teruggestort krijgen.

Het verhaal

Je krijgt als invalide man tijdens een bijeenkomst een enorme klap op je rug van een medewerker van het Stimuleringsfonds Voor De Journalistiek. Als je daar dan melding van maakt zegt men vanuit dit overheidsorgaan dat je niet zo moet zeuren en dat er niets heeft plaatsgevonden. Een week later word je, zonder opgave van reden, uit het stimuleringsfonds geknikkerd en wordt tijdens een gesprek gemeld dat er geen onderzoek is gedaan naar de mishandeling. Als kers op de taart wordt de landsadvocaat ingeschakeld, betaald met belastinggeld, om Ahmed ook nog eens juridisch uit zijn rolstoel te meppen.

Aangifte tegen medewerker Stimuleringsfonds Journalistiek wegens mishandeling

Het lijkt het begin van een slecht verzonnen verhaal, maar het is werkelijk gebeurd. En het gebeurt nog steeds. Want naast de extra pijn in zijn lijf door de mishandeling van de medewerker kan Ahmed fluiten naar het subsidiegeld van de SVDJ voor zijn start-up en moet hij ook nog eens een dure advocaat inhuren om zich te beschermen tegen de leugens en karaktermoord van dit met overheidsgeld gefinancierde orgaan. En dat kan hij niet betalen.

Dus help Ahmed strijden tegen het onrecht dat hem is aangedaan en help hem zijn verdediging te financieren. Doe een eenmalige donatie zodat hij niet kapot wordt geprocedeerd door een overheidsorganisatie die een zware mishandeling onder pet houdt en daarna met de landsadvocaat iemand verder probeert te slopen.

Steun Ahmed!

 Doneer € -


65 Replies to “Help Ahmed zich verdedigen! UPDATE 11/10”

  1. Gewoon lekker van elkaar afblijven. Beuk er in Ahmed! Je verdient de steun van iedere NLer in jouw strijd tegen onrecht.

   1. Heb ook een bijdrage over gemaakt. Heel veel sterkte en doorzettingsvermogen wens ik je toe!

 1. Die totale corruptie van het kartel in dit land. Ik wist dat het erg is, maar zo erg niet. Ik wil Ahmed Aarad graag steunen.

 2. Eens met de voorgaanden. Gewoon een manier om Backme.org te steunen (die ik eigenlijk miste).
  De individuen komen later wel aan bod. 😀
  Overigens: Bij het Juridisch Loket geweest ? Dan kun je een verwijzing naar een advocaat krijgen.
  (Vroeger heette dat “Bureau voor Rechtshulp”)
  Succes !

  1. Dat heb je met het automatisch invullen van teksten lol . Schrap “.com” uit mijn naam 😉

 3. Succes met de strijd!
  Hopelijk wordt het geen gevecht van de lange adem… en anders stort ik nog wel een keer.

  Sterkte
  Jarno

 4. Ik heb met walging je verhaal gelezen. Wat hier is gebeurt is onrechtvaardig en je verdiend steun om deze strijd te kunnen volhouden en dat het recht de kans krijgt om zegevieren.
  Heel veel succes Ahmed!

 5. Thank you for your order, the status is: paid.
  Kleine bijdrage uit een goed hart!
  Succes met de strijd tegen de diepe zakken v d staat!

  Henri

 6. Krankzinnigheid ten top.
  Financiële bijdrage geleverd.
  Succes met de strijd en rekenend op een rechtvaardige afloop.

 7. Heb je geld overgemaakt om die arrogantie van die linkse vriendjespolitiek aan te pakken. Wordt moeilijk met die linkse rechters maar toch proberen. Hoop dat je je gerechtigheid krijgt die je duidelijk verdient. Succes.

 8. Zonder JNDKGRF was dit niet zo snel opgepakt, hij schudt ons regelmatig wakker 👍🏻 Kleine bijdrage, weet dat er mensen achter je staan.

 9. Gedoneerd. Niet geluisterd naar de podcast maar gewoon omdat ik Ahmed vertrouw. Normaal steun ik mensen niet maar alleen dieren. Ach uitzondering maken mag altijd. Hahaha en ik ben een vrouw. Lekker wispelturig. Hahaha succes!

 10. Beste Ahmed,

  succes! Het is alle twee erg, de klap en de hele manier van zaken bij dit “stimulerings”-fonds.

 11. Wat goed dat deze schandalige praktijken door jou in de openbaarheid wordt gebracht, dat zal ze leren!!!
  Zet “m op, wij blijven je steunen, misselijkmakend!!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Ik heb dan wel een klein pensioentje maar nu heb ik echt behoefte om jou te steunen. Hier dan een kleine bijdrage. Ik zal kijken of ik volgende maand nog wat kan storten.

 13. Een bijdrage overgemaakt. Zet ‘m op. Goed initiatief mag niet om zeep worden geholpen.

 14. Trots op je. Aanpakken en niet laten intimideren. Landsadvocaat is ook maar gewoon advocaat hoor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.