Backme is het enige nieuwe en succesvolle alternatief om je onafhankelijkheid als content creator te vergroten.

Samen bouwen we jouw publiek om tot je eigen community, die jou steunt om jouw creaties duurzaam te financieren. Dat betekent voor jou minder afhankelijkheid van redacties, adverteerders en social networks.

Wij zijn Backme gestart omdat een steeds grotere groep content creators, waaronder onderzoeksjournalisten, documentairemakers en fotografen, de afgelopen jaren hun inkomsten hard terug hebben zien lopen. Mede doordat de grootste nieuws- en mediaplatformen door dalende advertentie-inkomsten en teruglopende lidmaatschappen hebben moeten bezuinigen.

Met Backme helpen we je een duurzaam inkomen op te bouwen, de mogelijkheid tot interactie met en opbouw van je eigen community.

Backme biedt inclusiviteit om mee te doen binnen een veilige omgeving die niet afhankelijk is van adverteerders. De meeste platformen worden gedomineerd door advertentiewinsten die hand in hand gaan met inbreuk op grondrechten als privacy, vrijheid van meningsvorming en vrijheid van meningsuiting. Backme creëert een plek op het internet waar mensen eigenaar zijn van hun eigen gegevens en waar waardecreatie kan plaatsvinden in zowel sociaal-maatschappelijke meerwaarde als economische opbrengsten. Dat dit binnen een veilige en respectvolle omgeving plaatsvindt is essentieel voor alle teamleden, content creators en backers.

Herleidbare content van creators en reacties van backers ter bevordering van ‘echt nieuws’.

Laagdrempelig instappen op onze verdienmodellen. Faciliteren van het doorbreken van filterbubbels door de verschillende communities met elkaar te verbinden en gezonde discourse en discussie te faciliteren. Wij zijn trots dat onze gebruikers dit ook zo ervaren.

Roadmap 2021

Wij willen niet enkel een donatieplatform zijn en daarom staat onze ontwikkelingsagenda bol van functionaliteiten die nog niet in de markt beschikbaar zijn. Veel van deze functionaliteiten willen wij nog even onder de pet willen houden maar een aantal kunnen we wel alvast met jullie delen. Eén van de dingen is: wij willen content creators de mogelijkheid geven om full-service merchandising aan hun community aan te bieden. Dat komt hierop neer: jij geeft ons een aantal designs en wij zorgen ervoor dat er producten (bijvoorbeeld t-shirts, mokken en etc.) betaald, geproduceerd, bedrukt en verstuurd worden.

Datzelfde geldt voor het uitgeven van je eigen boeken of gebundelde werken. Beiden zou je, wanneer deze functionaliteiten live zijn, kunnen gebruiken als tegenprestatie voor de donateurs die je bijvoorbeeld langer dan een jaar steunen. Of omdat je gewoonweg niet terecht kunt bij een reguliere uitgever en reguliere merchandising kan zorgen voor behoorlijk wat werkdruk voor best weinig opbrengst. Ook hier geldt dat deze dienst full-service is waar je geen omkijken naar hebt.

Zo proberen wij jou steeds meer van dienst te zijn en constant op een innovatieve wijze door te ontwikkelen.